Articles i vídeos

A continuació podeu veure 4 articles diversos que tracten sobre el reciclatge que són molt interessants i senzills de llegir. També trobareu 3 vídeos relacionats amb el reciclatge, que són curtets i entretinguts. Esperem que us agradin i us siguin útlis. 


EL SENTIT DEL RECICLATGE, opinió de Josep Asensio

Josep Asensio creu que durant anys, els humans hem estat malbaratdors compulsius de tot allò que ens oferia i ens ofereix el nostre planeta. Hem fet del petroli la base de la nostra economia sabent que en poques dècades haurem de buscar d'altres fonts d'energia i utilitzem tota mena de productes per embolicar la nsotra vida i que després aniran a parar inexorablement a les escombraries. 

Creu que fa 50 anys no hi havia consciència del reciclatge però si una idea d'aprofitament, reutilització. Però van començar a sortir les bosses de plàstic i van sortir tots els problemes. Llavors, els ecologistes van demanar als governs mesures per minimitzar l'impacte de les deixalles. En un primer moment, els ciutadans es van implicar, però això va anar decaient. 

La realitat és que actualment ens estem trobant en un moment difícil pel que fa a aquest tema. Tot i aixó, cal dir que aquest problema ja vé des de més lluny. És cert que les administracions no ajuden i que sovint ens prenen el pèl, però cal reivindicar la necessitat d'involucrar-se, de no tancar els ulls davant aquesta problemàtica i pensar en el futur que volem deixar als nostres fills. 

A continuació podeu trobar l'article complert: 

Laia Sala Roca, 8-5-2014



"SOM UN PAÍS QUE ENCARA TÉ POCA TRADICIÓ DE RECICLATGE I CAL UNA PRESA DE CONSCIÈNCIA IMPORTANT"


Aquest article explica una entrevista feta al director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep maria Tost. En aquesta entrevista ens va parlar de la gestió dels residus actual, de la conscienciació ciutadana i de l’èxit de l’última campanya mediàtica de reciclatge. 


Parla que cal plantejar un canvi al model de reciclatge de Catalunya, ja que prové de la llei de l’any 1997. S’ha proposat fer un possible sistema de devolució de les llaunes, però no és segur.

Cal incentivar algunes franges d’edat que no tenen tradició de reciclar. S’han de canviar alguns hàbits de tots els ciutadans per millorar els resultats. Es creu que s’ha de començar a conscienciar els nens des de ben petits, a p3, que comencin ja a fer activitats dins les aules que creïn l’hàbit de reciclar. 

Sobretot cal millorar el reciclatge del contenidor groc, i sembla ser que s’està aconseguint gràcies a la campanya “ Envàs, on vas?”.

Per veure l'artícle i l'entrevista feu clic a l'enllaç següent:






Marta Fàbrega Sangrador, 8-5-2014


EL CONSUM DE BOSSES DE PLÀSTIC S'HA REDUÏT EN MIL MILIONS DEL 2011 AL 2007

Segons l'estudi de consum de bosses de plàstic d'un sol ús a Catalunya de l'any 2011 revela que la quantitat d'aquest tipus de bosses ha disminuït en mil millons respecte l'any 2007. Aquesta dada suposa una reducció del consum per càpita del 45%, nivell pròxim al 50% que el Govern s'havia marcat com a objeectiu pel 2012. Per tant podem veure que anem per bon camí.



Per poder veure la notícia íntegra, cliqueu aquí:
http://elreciclat.wordpress.com/2013/03/04/el-consum-de-bosses-de-plastic-sha-reduit-en-mil-milions-del-2011-al-2007/



La imatge corespon a una gràfica on es veu que s'ha reduït molt el consum de bosses de plàstic. 

Laia Sala Roca, 5-5-2014


L'HÀBIT DE RECICLAR

A continuació podeu veure un vídeo breu que dura 3 minuts i molt interessant que parla sobre el reciclatge i l'hàbit de reciclar que hem de tenir les persones molt senzilla i a la vegada entretinguda pels alumnes. 

Ens va veure que produïm masses escombreries i que el propi planeta no les pot guardar totes. Per aquesta raó, ens fa plantejar què podem fer per evitar-ho.

Ens dóna consells i ens aclara quin tipus d'escombraries s'han de tirar a cada contenidor. També ens fa predre consciència sobre l'estalvi i la cura del medi ambient. 

Aquí us deixem l'enllaç perquè el podeu veure: 
https://www.youtube.com/watch?v=TVAnUjo-GcE





Laia Sala Roca, 5-5-2014
RESIDUS RECICLABLES QUE ELIMINA LA UE

Aquest article parla sobre els residus que la UE elimina cada any per valor a 5.250 M€. Si tots aquests residus es reciclessin s’evitarien 148 milions de tones d’emissions de co2, i ens estalviaríem més de 5 milions d'euros anuals.

Els residus que reciclem són essencials per satisfer la creixent demanda de matèries primeres. Espanya l’any 2005 va recuperar molts papers que van poder disposar al mercat.

Xina evita que 65 milions de tones anuals de paper recuperat siguin eliminades en abocador a EUA, Japó i Europa.

Aquest transport cap a Xina, no incrementa les emissions de CO2, sinó que les redueix en l’abocador d’Espanya.




Marta Fàbrega Sangrador 3-5-2014


L’espai Terra i el RECICLATGE al contenidor BLAU i GROC


L’espai Terra ha creat dos vídeos relacionats amb com es fa al reciclatge al contenidor groc i com es fa al contenidor blau. Tenen cada un una durada de 1:23 minuts cada un i aprenem què i com cal reciclar en cada contenidor. Són vídeos senzills d’entendre i creiem que transmeten fàcilment els problemes que causem al món al no reciclar i què ens estalviem en realitzar-ho.

Ens diu que el contenidor groc, el de plàstic, és el que més ens equivoquem i hauriem de modificar-ho. El que més bé realitzem és el de paper, el blau.

Vídeo contenidor groc

Vídeo contenidor blau




Marta Fàbrega Sangrador, 29-4-2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada